Spoed?!
Bel 050-3181418

Chirurgie

Chirurgie bij Dierenartsen Noorderplantsoen

Onze praktijk heeft een operatieruimte voorzien van de meest moderne en specialistische apparatuur. Daarnaast hebben onze dierenartsen veel ervaring op het chirurgisch vlak, waardoor we de meeste operaties zelf kunnen uitvoeren.

Bewaking

Tijdens de operatie houden we uw huisdier nauwlettend in de gaten. Zo maken we gebruik van beademingsapparatuur, gasnarcose en bewakingsapparatuur waarmee we standaard het hartritme, het zuurstofgehalte van het bloed en het CO2 gehalte meten. Waar nodig ondersteunen we uw dier met infuustherapie. Zo zorgen we ervoor dat de operatie zo veilig mogelijk verloopt.

Voorzorg

Voordat we beginnen met een operatie, wordt uw huisdier helemaal nagekeken. Sommige problemen zijn echter niet altijd waarneembaar aan de buitenkant. Denk hierbij aan sluimerende nier- of leverproblemen. Deze problemen zijn echter belangrijk om in kaart te brengen bij het uitkiezen van de best passende narcose. Met name bij oudere dieren voeren we daarom meestal eerst een klein bloedonderzoek uit. Hiermee kijken we de belangrijkste organen die de narcose moeten verwerken goed na.

Voorbereiding

Mocht u met uw huisdier bij ons komen voor een operatie, dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moeten houden. Zo moet uw huisdier nuchter op de afspraak komen. Dit betekent dat hij of zij 12 uur voor de behandeling geen eten meer mag hebben. Water mag u wel geven. Er zijn uitzonderingen: voor konijnen en cavia’s geldt juist dat ze niet nuchter moeten zijn. Voor deze dieren is het juist heel belangrijk dat ze blijven eten.

Laat uw hond goed uit voordat u hem of haar naar de kliniek brengt. Tijdens de narcose kunnen ze hun ontlasting en urine laten lopen en dit zorgt voor vervuiling.

Recovery & nazorg

De recovery-opnameruimte ligt naast de operatiekamer, zodat we uw huisdier continu in de gaten kunnen houden tijdens het wakker worden. Als uw huisdier helemaal wakker is, mag hij of zij naar huis. U krijgt dan een telefoontje van de dierenarts of assistente om af te spreken wanneer u hem of haar mag komen ophalen. We zien u na een of twee weken graag terug op de praktijk voor controle.