Spoed?!
Bel 050-3181418

Nieuws & Actie's

Wat is een chip?

Een chip heeft de grootte van een rijstkorrel en bevat een code, die gekoppeld kan worden aan uw adresgegevens. Een chip wordt onder de huid van het dier aangebracht, boven de linker schouder. Door het inbrengen van een chip krijgt uw dier zijn unieke code die, samen met uw adresgegevens, in een centrale database opgeslagen wordt. Met een zogenaamde chipreader kan de code afgelezen worden.

Waarom is het handig om mijn dier te laten chippen?

Huisdieren hebben nog wel eens de neiging om op onderzoek uit te gaan. Daarbij kunnen ze verdwalen en hun eigenaar kwijtraken. Dierenartsen, dierenambulances en dierenasiels hebben een chipreader, waardoor zij uw gegevens kunnen achterhalen. Hierdoor kunt u als eigenaar altijd herenigd worden met uw dier.

Tegenwoordig zijn er ook kattenluikjes waarbij de sensor op een chip werkt. Dit is bijvoorbeeld erg handig als u de buurkatten vaak ongewenst op bezoek krijgt.

Is een chip verplicht?

In Nederland is het chippen van pups inmiddels verplicht. Als u met uw huisdier naar het buitenland gaat, is een chip eveneens verplicht.

Stadjerspas actie 2020

We doen ook dit jaar weer mee met de Stadjerspasactie van gemeente Groningen. U kunt, via een coupon van uw Stadjerspas, uw kat met korting laten castreren, steriliseren en chippen.

Facebook

Bezoek ons ook op Facebook:Dierenartsen-Noorderplantsoen

Gebit

Uw hond, kat of konijn kunnen allemaal wel eens last hebben van het gebit.
Hier kunnen verschillende oorzaken voor zijn.
We laten hier de meest voorkomende problemen even zien met wat informatie.

Veel voorkomende problemen zijn:

  • Tandsteen. (Hond en kat.)
  • Tandvleesontsteking. (Hond en kat.)
  • Epulieden (bij bepaalde hondenrassen veelvoorkomend)
  • Haken op de kiezen (Konijn)