Spoed?!
Bel 050-3181418

Botbreuken

Het is natuurlijk heel vervelend als uw hond of kat een bot breekt (fractuur). Maar gelukkig kunnen we dat in veel gevallen goed behandelen. Afhankelijk van het type fractuur kiezen we de best passende techniek. Een fractuur waarbij de botdelen weinig verplaatst zijn, kan in sommige gevallen met een spalkverband behandeld worden. In de meeste gevallen is het echter nodig om chirurgisch in te grijpen.

We beginnen met een röntgenfoto. Op basis daarvan besluiten we welke chirurgische ingreep we gaan uitvoeren. Die keuze is afhankelijk van onder andere de positie en ernst van de fractuur en de grootte van het huisdier. Er zijn verschillende mogelijkheden om een fractuur te fixeren, waaronder plaatosteosynthese, een externe fixateur of het plaatsen van pennen. Rekening houdend met het type breuk, de locatie ervan en de leeftijd van het huisdier, kiezen we de passende fixatietechniek.

Het genezingsproces van een botbreuk hangt enigszins af van de leeftijd van het huisdier, maar bedraagt gemiddeld tussen de vier en acht weken. Sommige implantaten dienen na verloop van tijd verwijderd te worden.

gebroken poot